Нека сравним параметрите на новия флагмански смартфон Galaxy Note 9 на

...
Нека сравним параметрите на новия флагмански смартфон Galaxy Note 9 на
Коментари Харесай

Кратко сравнение характеристиките на Galaxy Note 9 и iPhone X

Нека съпоставим параметрите на новия флагмански смартфон Galaxy Note 9 на Samsung с миналогодишния модел на Apple.
Дисплей
В корейското устройство е подложен 6,4-инчов Super AMOLED екран на самия Samsung с резолюция 2960х1440 пиксела. Без разрез. Към сегашен ден това може да се смята за постижение, тъй като даже и Гугъл не можа да се откаже от този спорен детайл.



iPhone X е оборудван с 5,7-инчов OLED екран, още веднъж на Samsung, с резолюция 2436х1125 пиксела. Но тук Apple малко хитрува, тъй като прорезът понижава броя на точките и размера на показваната информация.

При екраните, успеха изрично е на Samsung.
Камера
На задния панел на Galaxy Note 9 е сложена двойна камера с два 12 МР датчика и променлива диафрагма. Оптична стабилизация на изображението, бърза система за автоматизирано фокусиране. iPhone X разполага със същата 12+12 МР камера, само че с закрепена диафрагма.



Тук не можем да кажем кой е по-добрият. Ще изчакаме тестванията.
Биометрични датчици
Galaxy Note 9 разполага с цялостен боеприпас от датчици за отключване на екрана. Парола, фигура за изобразяване, скенер за пръстови отпечатъци и фирмена система за различаване на лицето. Всеки един от тези датчици може да се употребява поотделно, само че може да се направи и композиция, с което се реализира висока надеждност. Трябва да се има поради, че не могат да бъдат осъществявани разплащания в Samsung Pay посредством лицевия скенер.

В iPhone X е подложен единствено Face ID, който взема решение всички проблеми.

Тук е мъчно да се реши – някои смятат свободата на избора за отключване на смарт телефона за доста комфортно. Други са на мнение, че това изисква прекомерно съсредоточване от страна на потребителя.
Акумулаторна батерия
По време на презентацията, Samsung разгласи, че Galaxy Note 9 има мощна 4000 mAh батерия с огромна компактност на силата. Няма по какъв начин опитът от предходното потомство Note да не е предиздвикал корейците да се замислят и да употребяват нещо ново и надеждно. Но в предходните устройства на компанията софтуерът не бе усъвършенстван и се консумираше доста сила. Каква е в този момент успеваемостта на употребяваната батерия можем да кажем след идните проби. Galaxy S9 и Galaxy S9 Plus не бяха доста положителни в това отношение. Но вероятно този път Samsung се е постарал.



В iPhone X е сложена акумулаторна батерия с потенциал 2716 mAh. Не е най-хубавия индикатор на Apple. Но добре уравновесеният програмен продукт дава опция на десетицата да устоя един работен ден.
Памет
Още един доста впечатляващ параметър на корейците, показан от сцената на Samsung Unpacked. Galaxy Note 9 има 128 или 512 GB флаш диск и поддържа microSD карти с потенциал до 512 GB. И още, при предпочитание, потребителят може да получи Galaxy Note 9 с вграден 1 TB флаш диск. С сходно локално вместилище можете вечно да забравите за електронния облак.

iPhone X тук наподобява малко смешно. Минимум 64 GB, най-много 256 GB. Не се поддържат карти памет.

Тук Samsung още веднъж решително побеждава. Може би би трябвало да чакаме iPhone с 512 GB флаш диск.
Цена
В това отношение не е доста добре. Apple подвигна летвата, като показа своя флагман за цена от $999. Както допуснаха аналитиците, цените и на другите смарт телефони потеглиха нагоре. Samsung потегли по същия път. Флагманът със 127 GB памет коства $999. А моделът с 512 GB флаш диск е с цена $1250. Вероятно корпорацията ще направи доста дарове в магазините си. Но Samsung всякога постъпва по същия метод.

Ексклузивните благоприятни условия
Най-характерната фирмена линия на Galaxy Note е стилусът. Това е единственият смарт телефон, който и до през днешния ден разполага със стилус. Великолепен е. За всички, които пишат доста, това е в действителност комфортно. А тази година той е станал още по-функционален. Сега S Pen се свързва със смарт телефона посредством Bluetooth безжична връзка и може да ръководи редица функционалности, в това число възпроизвеждането на музика.

Samsung е запазил общоприетото 3,5-милиметрово аудио гнездо. Много комфортно, в случай че потребителят цени скъпите си и качествени жични слушалки.

Поддържа се платформата DeX за включване на смарт телефона към специфична док станция, с което се трансформира в пълностоен компютър.

iPhone X в това отношение е прекомерно непретенциозен. Apple много изостава от съперниците си в тази област и би могла да вземем за пример да добави една добра отбрана от вода. Ексклузивът на iPhone е iOS.

Може да се каже, че Galaxy Note 9 очевидно е по-добър, само че ще изчакаме самостоятелните проби, с цел да разберем детайлностите. Да не забравяме, че презентацията на Apple занапред следва и се чака нов, да се надяваме новаторски смарт телефон. Конкуренцията продължава.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР